Tips voor jouw sleeve tattoo

Wil je een sleeve tattoo laten zetten? Bij Tattoo Club Hoogstraten werken we met de beste tattoo artists met specialisaties in verschillende groottes en stijlen. Een sleeve tattoo behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden van onze tattoo club.

We kunnen ons goed voorstellen dat een enkele tattoo niet voldoende is, en dat je daarom graag meerdere tatoeages op verschillende plekken van je lichaam wilt of een grote tattoo wilt. Een tattoo sleeve wordt over de gehele lengte of een groot deel van je arm gezet. Deze sleeves zijn er in verschillende groottes en stijlen en we vertellen je dan ook graag wat meer over deze kunstwerken. 

Verschillende sleeve tattoos 

Wanneer je een sleeve tattoo laat zetten zijn er verschillende mogelijkheden. Je hoeft namelijk niet meteen een hele arm vol te tatoeëren, maar kunt er ook voor kiezen om voor een deel van je arm te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de volgende groottes:

  • Full sleeve: van je schouder tot aan je pols
  • Three quarter sleeve: van je schouder tot halverwege je onderarm
  • Half sleeve: van je schouder tot aan je elleboog
  • Quarter sleeve: van je schouder tot halverwege je bovenarm
  • Lower arm sleeve: van je elleboog tot aan je pols

Naast deze verschillende mogelijkheden kun je ook kiezen voor een tattoo die rondom je arm loopt of een tattoo die op een stuk van je arm staat. Variatie genoeg dus!

Het ontwerp

De mogelijkheden van sleeve tattoos zijn eindeloos, dat is top. Maar hoe maak je een juiste keuze? Voordat je een sleeve laat tatoeëren is het verstandig om alvorens goed te bedenken wat voor ontwerp je wilt hebben. Stel je zelf hierbij vragen als ‘wat vind ik mooi?’ ‘wat heeft betekenis voor mij?’ en ‘wat wil ik in mijn sleeve tattoo verwerkt hebben?’. Onze tattoo artists denken natuurlijk graag met je mee over deze vragen en geven je advies waar nodig. Alvast inspiratie opdoen? Check dan onze verschillende stijlen.

Hoe lang duurt een sleeve tattoo?

Omdat een sleeve tattoo over de gehele lengte van je arm of been laat plaatsen, neemt het tatoeëren veel tijd in beslag. Daarom moet deze tattoo in veel gevallen in meerdere sessies worden gezet.

Wat kan een tattoo sleeve kosten?

Net zoals bij andere tattoos zijn ook de kosten van een sleeve afhankelijk van de grootte, het ontwerp en eventuele kleuren. Wanneer je een idee hebt van het ontwerp kunnen onze tattoo artist je een indicatie van de prijs geven. Wanneer jouw sleeve in meerdere sessies wordt gezet kun je er natuurlijk voor kiezen om de tattoo per sessie te betalen.

Tips voor het zetten van een tattoo sleeve

Een tattoo sleeve is een opvallende tattoo die je altijd met je meedraagt. Om het optimale resultaat uit jouw sleeve te halen geven we je graag een aantal tips:

  • Breid je tattoo niet uit in té kleine stukken. Dit valt op in het eindresultaat en vormt uiteindelijk minder een geheel.
  • Blijf consistent en houd het bij één stijl.
  • Plaats liever geen kleine tattoo in het midden van je arm als je weet dat je hier later een sleeve wilt. Dit kan in de weg staan van het grotere geheel.

Plan een sessie in!

Zie jij jezelf binnenkort al rondlopen met een sleeve tattoo en kun je niet wachten om deze te laten zetten? Dat kunnen we ons voorstellen. Onze tattoo artists staan voor je klaar om je te inspireren en adviseren en kunnen niet wachten om samen met jou de mooiste kunstwerken te ontwerpen. Maak een afspraak in onze shop of neem contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden!