Ga jij je eerste tattoo laten zetten?

Een eerste tattoo laten zetten kan best spannend zijn. Het laten zetten van een tattoo is namelijk een aardige overweging en waarschijnlijk heb je hier al goed over nagedacht. Natuurlijk geven onze tattoo artists je tijdens jouw eerste tattoo afspraak alle informatie die je nodig hebt, maar in deze blog geven we je alvast wat tips om je voor te bereiden op het laten zetten van je eerste tattoo.

Doet het zetten van een eerste tattoo pijn?

Je eerste tattoo laten zetten is niet erg fijn, dat is misschien niet nieuw voor je. Maar de hoeveelheid pijn die je ervaart hangt af van verschillende factoren. Zo doen plekken waar je minder vet hebt (knieholtes, ribben, enkels) meer pijn dan plekken waar je meer vet hebt. Ook de grootte van de tattoo heeft invloed op de hoeveelheid pijn die het zetten van je eerste tattoo met zich meebrengt. Wil je op safe spelen en zo min mogelijk pijn ervaren? Een kleine tattoo op een plek waar iets meer vet zit is in de meeste gevallen het minst pijnlijk. Bloedt je net gezette tattoo een beetje? No worries, dat is heel normaal!

Wat ga je laten zetten?

Misschien heb je al lang in gedachten hoe jouw eerste tattoo eruit moet komen te zien, maar het kan ook zijn dat je nog niet helemaal zeker bent van het uiteindelijke ontwerp. Dat is helemaal niet gek, en daarom helpen we je bij Tattoo Club Hoogstraten graag met het uitkiezen van een ontwerp dat volledig bij jou past. Op de pagina met onze stijlen, op Pinterest en op Instagram kun je alvast inspiratie opdoen voor jouw eerste tattoo. Omdat we zowel mannelijke als vrouwelijke tattoo artists inviten met specialisaties in verschillende groottes en stijlen kun je bij onze Tattoo Club terecht voor de meest uiteenlopende werken. Good to know: wanneer je eenmaal bij jouw afspraak aanwezig bent zullen we jouw uitgekozen ontwerp eerst uitproberen zodat je precies ziet hoe jouw eerste tattoo eruit komt te zien. Behoefte aan extra advies? Onze tattoo artists sparren graag met je over de mogelijkheden.

Verzorging van jouw eerste tattoo

Je eerste tattoo is af, yes! Nu is het tijd voor de nazorg, zodat de tattoo op zijn mooist kan genezen. Onze artists geven je na het zetten van het kunstwerk alle informatie over de verzorging hiervan. Om jouw eerste tattoo optimaal te laten genezen is het van belang dat je deze de eerste paar weken goed insmeert, niet gaat zwemmen en de zon vermijdt. Waarschijnlijk heb je na ongeveer twee weken het gevoel dat jouw tattoo helemaal genezen is, maar het volledige genezingsproces duurt zo’n zes maanden. Ga er gedurende die tijd dus extra voorzichtig mee om. 

Ontdek Tattoo Club Hoogstraten

Kun je na het lezen van deze blog niet wachten met het laten zetten van je eerste tattoo? Wij, Ken en Karen van Tattoo Club Hoogstraten verwelkomen je graag in onze gezellige tattoo shop. Vertel ons je wensen en wij brengen je in contact met de artiest die het beste bij jou past. Zo ben jij verzekerd van het beste resultaat. Heb je vragen of wil je extra advies? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. Natuurlijk is het ook mogelijk om meteen een afspraak te maken. Zien we je binnenkort in onze tattoo club?